Női jóga – A kiegyensúlyozott hormonháztartásért és a harmonikus Nőiességért


Miről szól a női jóga?

A jóga szó jelentése: egyesülés, összekapcsolás. A női jógában is jelen van az egyesülés minősége, de elsősorban a belső Női esszenciánkkal, az ősi női tudással, a különböző szerepeinkkel és minőségeinkkel, azaz az önmagunkkal való kapcsolódásé a főszerep. 

A jógaórák alkalmával lágy és áramló, olykor a női erőnket ébresztő, a stabilitásunkat segítő gyakorlatokat végzünk, a ciklus különböző szakaszaihoz igazítva. Ezzel segítve a női minőségek testből és lélekből történő megtapasztalását és kiegyensúlyozását. 

A gyakorlatok során kiemelt figyelmet kapnak a női szerveink is. Minden ászana ezeket támogató/masszírozó/aktivizáló/áramló póz, ami jótékony hatást gyakorol a női szerveinkre, hormonháztartásunkra

A női lélek jóga támogatja a női test és lélek harmonikus működését és segítheti az ott tárolt blokkok oldódását. A meditációk, relaxációk összekapcsolnak nőiségünk forrásával azáltal, hogy testi-lelki támogatással, beavat és kísér minket a női önismeret útján.

A női jóga hatásmechanizmusa:

  • szabályozhatja a ciklust
  • harmonizáló hatással lehet a hormonrendszerre
  • nyugtathatja és kegyensúlyozhatja az idegrendszert
  • normalizálhatja a vérzés időtartamát és mennyiségét
  • megelőzheti a nőgyógyászati betegségek kialakulását
  • csökkentheti a PMS tüneteket
  • női önismeretben való elmélyülést támogatja és kiegészíti

Női jóga órát heti két alkalommal tartunk. Alapvetően mindkét óránkon ugyanúgy a női energirendszerrel, a női hormonháztartással dolgozunk, melyek nagyon hasonló gyakorlatsorokból, ászanákból, méhmeditációból állnak. Azonban ha valami különbséget tudnánk kiemelni a két óra között, akkor a keddi óránkon az itt leírtakon felül egy lágy, áramló női szabadtáncot is gyakorolhattok. Az óra végén pedig a női szerveket regeneráló gátizomtornával is megismerkedhettek.


Ki tartja az órákat?

Mendre Viktóra


További részletek:

Részvételi díj: 3.500 Ft/ alkalom
Az órák időpontja: hétfő: 19:00-20:30-ig


Az órákon való részvételnek nem előfeltétele, hogy legyen jóga alapismereted. 


Jelentkezés az órára: https://devijoga.hu/orarend/


Női jóga a 12. kerületben