Online olajos babamasszázs tanfolyam Kismamáknak és Édesanyáknak – Online zárt felületen, 1 évig visszanézhető

Az érintés az egyik legfontosabb dolog egy baba életében. A rendszeres babamasszázs nem csak az anya és a baba vagy épp az apa és a baba kötődését erősíti, de pozitív hatással van a baba mozgás – és idegrendszerének a fejlődésében is.


Miért olyan fontos a Babamasszázs?

Ami miatt különösen fontos a Babamasszázs – számos jótékony hatás mellett, amit hamarosan kifejtek, ahogy fizikailag hat a baba testére – az a biztonságos kötődés és annak a kialakulása.


De miért is olyan fontos a biztonságos kötődés kialakítása?
Milyen a biztonságos kötődés?
Milyen az ambivalens?
És milyen az elkerülő kötődés?
Vagy a szorongó kötődő?
Mitől függ, hogy kisbabánkban milyen kötődési minta alakul ki?
Ez csak úgy, automatikusan, a szülőktől függetlenül valahogy kialakul?


Az igazság az, hogy a kötődési minta kialakulása már magzati korban elkezdődik a baba és a várandós kismama között.

Majd a szülési körülmények szintén befolyásolják a kötődés további alakulását, attól függően, hogy természetes úton született meg a baba orvosi fájdalomcsillapítók nélkül, természetesen úton született, de epidurálással vagy oxitocinnal kísérve, esetleg császármetszéssel jött a világra.


Ezt követően a szülés után ez tovább formálódik a mindennapokban.


És hogyan kapcsolódik ez az Olajos Babamasszázshoz? A rendszeres Babamasszázs által nagyon szépen lehet alakítani és erősíteni a kötődést a baba-anya vagy a baba-apa között (hiszen a masszázst nem csak az édesanyák tudják alkalmazni a babákon, hanem édesapák is), emellett támogatja a biztonságos kötődés kialakulását.


Miért jó ha Apa is alkalmazza a Babamasszázst?
9 hónap alatt a kismamák rendszeresen tudnak kapcsoldóni a picivel a pocakban, míg az apukákban általában a szülés utáni napokban kezd tudatosodni, hogy ez a pici tényleg itt van, és figyelmet, törődést igényel. Kezdetben nekik néha kicsit nehezebb lehet a kapcsolódás, a kötődés elmélyítése. Viszont a Babamasszázs által a baba-apa kötődés is szépen tud erősödni.


Mindezek mellett a kötődési minta nem csak a baba-szülő kapcsolatra van hatással, hanem a gyermek későbbi életére is. Arra, hogyan tud majd kapcsolódni a bölcsödében/óvodában/iskolában a többi gyerekkel; arra, hogyan boldogul majd a munkahelyén a főnökével, munkatársaival; arra, hogy a párkapcsolatában hogyan tud kapcsolatot kialakítani a társával… vagy hogyan nem…. És persze nem utolsó sorban arra is hatással lehet, hogy később a saját gyermekéhez hogyan tud majd kötődni.


Ködődés… nem is gondolnánk mennyi minden van benne…


Az Olajos Babamasszázs tanfolyamon a fizikai jótékony hatásai mellett ezekről a “mellékhatásokról” is beszélnünk. 🙂


Milyen további jótékony hatása van a babamasszázsnak?

 • elősegítheti a biztonságérezetet és a lelki stabilitás kialakulását
 • segítheti a szervezet kiegyensúlyozott működését
 • serkentheti a vérkeringést
 • ellazíthatja az izmokat
 • segítheti az emésztést, ezáltal csökkentheti a hasfájást
 • segíthet ellazulni, oldhatja a feszültséget
 • fejlesztheti a baba mozgás – és idegrendszeri fejlődését


Témák:

Elmélet:

 • miért fontos a babamasszázs
 • miért olyan fontos az érintés egy baba életében
 • kötődési típusok: biztonságos, ambivalens, szorongó, elkerülő
 • hogyan támogatja a babamasszázs a babák mozgás – és idegrendszeri fejlődését
 • hogyan fejlődik a baba idegrendszere a várandósság alatt, a szüléskor és a születés utáni időszakban – és ez hogyan kapcsolódik a babamasszázshoz
 • miért érdemes illóolajat használni a babamasszázskor?
 • milyen bázisolajakat és illóolajokat javasolt használni babáknál
 • mely illóolajok nyugtató és mely illóolajok élkénkítő hatásúak (ez fontos, mert ha esti rutinba építed bele, akkor nem szerencsés élénkítő hatású olajat használni)
 • milyen arányban keverjük ki a masszázsolajat babáknál

Gyakorlat: a masszázs lépésről lépésre.
Ha szeretnéd, akár pontról pontra le is jegyzetelheted magadnak a gyakorlati részt, hogy később is bármikor előt tudd venni a masszázs lépéseit.

A fogások könnyen tanulhatóak, a gyengéd anyai és apai érintéssel pedig egy csodálatos minőségi együtt töltött időnek tudtok teret adni, amitől a babátok kiegyensúlyozott lesz és amiből töltekezni tud.


Mikor érdemes részt venni a tanfolyamon? Várandósan vagy ha már megszületett a babám?

Ha még kismama vagy, akkor különösen jó ha várandósan veszel részt a tanfolyamon, mert számos gyakorlatot tanulunk arra, hogyan tudod babamasszázzsal csökkenteni kisbabás pocakfájását. Az ma már szinte köztudott, hogy nagyon sok pici baba hasfájós az első kb. 3 hónapban. A babamasszázst újszülött kortól is lehet végezni és minél hamarabb kezdjük el, annál könnyebb beépíteni a mindennapokba, annál könnyebb kialakítani a napi rutint a babával.
Ebben az esetben a gyakorlati részt egy játékbabával vagy plüss macival tudod végezni.

Ha már megszületett a babád, akkor akár rajta is gyakorolhatsz, ha viszont picit nyűgösebb, akkor addig Apa játszik vele egy kicsit és Te ugyanúgy játékbabán tudod folytatni a gyakorlást.


Ajándékutalványként is adhatod:

Az Olajos Babamasszázzsal Ajándékutalvány formájában rokonokat, barátnőket, ismerősöket is meg lehet ajándékozni. 😊
Ha szeretnél Ajándékutalványt venni, akkor írj egy e-mailt az info@devijoga.hu e-mail címre.


Ki tartja a Babamasszázs videókurzust?

Kiss Andrea – a Dévi Jógastúdió alapítója, kismama jóga oktató, mozgásfejlesztő babás jóga oktató, gyermekjóga oktató, a Babaváró Workshop oktatója


Részvételi díj:

8.900 Ft


Fontos:

Az új KATA törvénymódosítás miatt kérünk, hogy MINDENKÉPPEN CSAK MAGÁNSZEMÉLYKÉNT UTALJ, mert céges utalást nem tudunk elfogadni és nem is tudunk cégnek számlát kiállítani.
Amennyiben mégis cégről utalsz, azonnal visszautaljuk a részvételi díjat és nem állítunk ki számlát.
Megértésedet előre is nagyon köszönjük!


Hogyan kapsz hozzáférést a zárt felülethez?

A regisztrációt követő utalás után maximum 2 napon belül elküldöm az elektronikus számlát, illetve e-mailben a zárt felülethez szükséges hozzáférési adatokat (felhasználó neved és a jelszavadat). 


Mi várható a zárt felületen?

A zárt felület így néz ki, miután megkaptad a hozzáférést, a videók leállíthatóak, visszanézhetőek.


Meddig érhető el a videóanyag?

1 évig

Miért így állítottam össze a Babamasszázst? Sokan a várandósság alatt vesztek részt ezen a videókurzuson és tisztában vagyok vele, hogy ez idő alatt számos témából szeretnél még felkészülni, illetve sok a teendő a baba érkezése körül, még esetleg dolgozol is egy ideig és felmerülhet benned a kérdés, hogy ha ezt most várandósan fogod megnézni és megtanulni, vajon mire fogsz emlékezni az egészből mire a kisbabád megszületik? A kérdés jogos! 🥰

Viszont úgy érzem, nagyon sok hasznos témát ölel fel a Babamasszázs elméleti része is, és ezekről a témákról mindenképpen a várandósság ideje alatt fontos beszélni, hogy még a hangolódás és a várakozás idejében át tudj gondolni néhány alapvető dolgot, amiről a videókurzusban gondolatébresztőként beszélek. Így 1 év hozzáférés elég ahhoz, hogy a baba megszületése után újra elő tudd venni a masszázst és már a kisbabáddal együtt tudjátok alkalmazni. 😊

Szeretettel várlak Titeket az online zárt felületen!

Kiss AndreaRegisztrálj be itt, hogy hozzáférést kapj a videókurzushoz!