Baba-mama jóga mozgásfejlesztéssel – Ha a babáddal töltenél hasznos, minőségi időt

Ezen a baba-mama jóga órán különös figyelmet szentelünk az anya regenerálódása mellett a kisbabák mozgásfejlődésére.

Minden gyakorlat tudatosan van összállítva annak érdekében, hogy a babák idegrendszeri – és mozgásfejlődésének a helyes kialakulását megtámogassuk.

Minden órán fejlesztjük a babák taktilis-, proprioceptív – és vesztibuláris rendszerét, fejlesztjük a picik reflexkészletét, egyensúlyérzékét, ezzel hozzásegítve, hogy kialakulhasson a megfelelő mozgásminta.

Nem mehetünk el amellett sem, hogy hogyan kell helyesen (!) hasaltani, átfordítani mindkét (!) irányba és váltott karral (nem páros karral!) kúszni-mászni a babának – ezzel is segítjük őket ezeknek a megtanulásában.

Ezzel már most megalapozzuk a később nagyon fontos tanulási képességeit. Tudom, eléggé megdöbbentő dolog arról beszélni, hogyan tudod segíteni a most még csak pár hetes vagy hónapos babádat abban, hogy iskolás korára ne legyen figyelemzavaros vagy ne lépjen fel nála diszlexia, diszgráfia.

Ezekkel a játékos babajóga gyakorlatokkal szülőként nagyban segítheted babád mozgásfejlődését – nem csak az órán, hanem otthon is, hiszen könnyen megjegyezhető, de nagyon hatékony gyakorlatokat tanulunk az órákon.

Hogy néz ki egy baba-mama jóga óra?

Az órát mindig babamasszázzsal kezdjük, amit játékos formában, mondókás gyakorlatok követnek – ahol a baba mozgásfejlődésével foglalkozunk. A gyakorlatokkal elősegítjük a megfelelő mozgásminta kialakulását és fejlesztjük az idegrendszert.

A babás gyakorlatokat az édesanya regenerálódását elősegítő jógagyakorlatok követik – figyelembe véve azt, hogy a szülés után milyen óvatos, de hasznos gyakorlatokkal lehet átmozgatni, erősíteni a testet.

Mit érdemes az órára hozni a babádnak?

Egy babatakaró mindenképp jól jön, amire rá tudod fektetni a kisbabádat, illetve érdemes 1-2 játékot (csörgőt-zörgőt) hoznotok – pár olyan dolgot, ami a saját játéka és segíti a feloldódást az új környezetben, illetve a játszhat vele, amíg az Anyagyakorlatokat csináljuk.

Mi lesz ha a babám sír, elalszik vagy pelenkát kell cserélnem?

Semmi! 🙂 Az óra közben bármikor tisztába teheted vagy megszoptathatod. Ha úgy érzed, hogy nagyon elfáradt és aludni szeretne, nyugodtan hagyhatod pihenni, Te addig is élvezheted az “én idődet”.


Milyen korú babákat melyik csoportba várjuk?

A kisbabás órát 6 hetes kortól kb. 8 hónapos korig ajánljuk.
A nagybabás óra pedig a már kúszó-mászó korosztályú babáknak, illetve egészen 15 hónapos korig javasolt.

Részvételi díj:
Kisbabás jóga: 60 perc: 3.200 Ft / alkalom
Nagybabás jóga: 60 perc: 3.200 Ft / alkalom

A babás órák időpontja:
Kisbabás óra: csütörtök: 10:30-11:30
Nagybabás óra: szerda: 10:00-11:00


Ki tartja az órákat?

Szincsák Napsugár – mozgásfejlesztő babás jóga oktató, kismama jóga oktató, dúla
Dénes Klaudia – mozgásfejlesztő babás jóga oktató, kismama jóga oktató,Jelentkezés az órára: https://devijoga.hu/orarend/

Baba-mama jóga a 12. kerületben