Yin jóga – Ha túlpörgetett életet élsz, és egy kicsit lelassulnál


A Yin jóga a női minőségen keresztül segít ellazítani, kikapcsolni, megpihenni. Ez a jógairányzat a kínai taoista hagyomány és az indiai hatha jóga ötvözetéből jött létre. Célunk az ellazulás, ezért főként ülő és fekvő pózokat végzünk.

Mire számíthatsz a yin jóga órán?

A yin jóga lágyan, mégis mélyen megdolgoztatja a testet. Jellemzője, hogy hosszabban, 3-5 percig tartunk ki egy-egy ászanát. A gyakorlás során a meridiánokra is hatunk azáltal, hogy erős nyomást gyakorlunk a szervekre és percekig benne maradunk egy testhelyzetben.  Ilyenkor nagyon jól lehet stimulálni a női szerveket is és a hozzájuk tartozó meridiánokat, mely a hormonháztartásra is áldásos hatással van.

Majd mikor kijövünk a pózból, a nyomás megszűnik az adott ponton és az áramlás felszabadul az energiacsatornákban. Ezáltal hatunk a szervekre, kötőszövetekre, izmokra és csontokra, valamint serkentjük a vérkeringést. Ennek gyakorlásához hengerpárnákat, takarókat, jógatéglákat használunk eszközként, hogy a testet alátámasszuk, ezzel elősegítve azt, hogy ne lépjen fel bennünk feszültség és bele lehessen lazulni a pózba.

Viszont nagyon figyelünk arra is, hogy ne is tartsunk túl egy pózt – sajnos ez sok helyen még előforul – hanam maradjunk a kellemes érzések határain belül.

A légzés tudatos lelassításával hozzásegítjük az elmét az elcsendesedés, meditáció állapotához.

Egyensúlyt teremt nőiségünkben azáltal, hogy kiegyenlíti a női-férfi minőséget, ha a hétköznapokban túl sok yang energiát használunk. Segít elcsendesedni, befele figyelni és egyensúlyba hozni a testet és az elmét.

Yin jóga a 12. kerületben Mendre Viktóriával


Ki tartja az órákat?

Mendre ViktóriaTovábbi részletek:

Részvételi díj: 3.500 Ft/ alkalom
Az órák időpontja: csütörtök: 19:00-20:30-ig


Az órákon való részvételnek nem előfeltétele, hogy legyen jóga alapismereted. Jelentkezés az órákra: https://devijoga.hu/orarend/

/Jin jóga a 12. kerületben/