Yin jóga – Ha túlpörgetett életet élsz, és kicsit lelassulnál


A Yin jóga a női minőségen keresztül segít ellazítani, kikapcsolni, megpihenni. Ez a jógairányzat a kínai taoista hagyomány és az indiai hatha jóga ötvözetéből jött létre. Célunk az ellazulás, ezért főként ülő és fekvő pózokat végzünk.

Mire számíthatsz a yin jóga órán?

A yin jóga lágyan, mégis mélyen megdolgoztatja a testet. Jellemzője, hogy hosszabban, 2-3 percig tartunk ki egy-egy ászanát. A gyakorlás során a meridiánokra is hatunk azáltal, hogy erős nyomást gyakorlunk a szervekre és percekig benne maradunk egy testhelyzetben.  Ilyenkor nagyon jól lehet stimulálni a női szerveket is és a hozzájuk tartozó meridiánokat, mely a hormonháztartásra is áldásos hatással van.

Majd mikor kijövünk a pózból, a nyomás megszűnik az adott ponton és az áramlás felszabadul az energiacsatornákban. Ezáltal hatunk a szervekre, kötőszövetekre, izmokra és csontokra, valamint serkentjük a vérkeringést. Ennek gyakorlásához hengerpárnákat, takarókat, jógatéglákat használunk eszközként, hogy a testet alátámasszuk, ezzel elősegítve azt, hogy ne lépjen fel bennünk feszültség és bele lehessen lazulni a pózba.

Yin jóga a XII. kerületben


Viszont nagyon figyelünk arra is, hogy ne is tartsunk túl egy pózt – sajnos ez sok helyen még előforul – hanam maradjunk a kellemes érzések határain belül.

A légzés tudatos lelassításával hozzásegítjük az elmét az elcsendesedés, meditáció állapotához.

Egyensúlyt teremt bennünk azáltal, hogy kiegyenlíti a férfi-női minőséget, ha a hétköznapokban túl sok yang energiát használunk. Segít elcsendesedni, befele figyelni és egyensúlyba hozni a testet és az elmét.

Az órákon való részvételnek nem előfeltétele, hogy legyen jóga alapismereted. 

Részvételi díj: 2.900 Ft/ alkalom
Az órák időpontja: hétfő: 19:00-20:30-ig


Ki tartja az órákat?

Kiss Andrea – yin jóga oktató, női jóga oktató, kismama jóga oktató


Jelentkezés az órákra: https://devijoga.hu/orarend/

/Jin jóga a 12. kerületben/