Yin jóga – amikor a női minőség előtérbe kerül

Nőként manapság életünket sokszor a Yang minőség működteti, ami aktív, kiáradó és állandóan cselekvésben van. A mai rohanó világban máshogy élni a mindennapokat nem is olyan egyszerű. Éppen emiatt nagyon könnyű kibilleni a saját Yin-Yang minőségünkből.

A Yin Jóga célja, hogy egyensúlyt teremtsünk magunkban, és a sok Yang minőség mellett adjunk elég teret a lágyabb Yin minőségnek is.

Természetesen fontos a Yang, hiszen az visz előre, attól leszünk aktívak. De a harmónia fenntartása nélkülözhetetlen, hiszen ugyanilyen fontos néha megállni és beleengedni magunkat a létezésbe. A Yin jóga célja, hogy teret adjunk a gyakorlás által a saját női minőségünknek. A sok gyakorlás által pedig idővel ez már nem csak a jógaszőnyegen fog megvalósulni, hanem a mindennapokban is.

Yin jóga a 12. kerületben

A Yin jóga a női minőségen keresztül segít ellazítani, kikapcsolni, megpihenni.
A gyakorlás által hatunk a szervekre, kötőszövetekre, izmokra és csontokra, valamint serkentjük a vérkeringést.
A gyakorlás lágy, mégis mélyen megdolgoztatja a testet. Hatunk a meridiánokra is azáltal, hogy erős nyomást gyakorlunk a szervekre és percekig benne maradunk egy testhelyzetben. Ilyenkor nagyon jól lehet stimulálni a női szerveket is és a hozzájuk tartozó meridiánokat, mely a hormonháztartásra is áldásos hatással van.

A légzés tudatos lelassításával hozzásegítjük az elmét az elcsendesedés, meditáció állapotához.

Egyensúlyt teremt bennünk azáltal, hogy kiegyenlíti a férfi-női minőséget, ha a hétköznapokban túl sok Yang energiát használunk. Segít elcsendesedni, befele figyelni és egyensúlyba hozni a testet és az elmét.


Ha megszeretnéd tapasztalni ezt a minőséget, jelentkezz be egyik óránkra: https://devijoga.hu/orarend/


Yin jóga a XII. kerületben