Babaváró Workshop – A meghatározó első év


Egy kismama általában tökéletes felkészítést kap a szülésről és a szoptatásról, de a tapasztalat az, hogy arról, hogy a szülés utáni különösen meghatározó időszakban hogyan tudja támogatni a babájának a mozgás – és egyéb fejlődését, idegrendszeri mintáinak a kialakulását, arról általában még hallani is ritkán hall.

Pedig ezek az ismeretek nagyon fontosak!

Sokszor merül fel a kérdés: Hány hónaposan kezd el hasalni, kúszni, mászni a baba? Vagy: hány hónaposan kezd el járni a baba?

Olyan apró trükkök és anyai készségek ezek, melyeken a gyermek mozgásának fejlődése, érése múlik. Ha az anyuka felkészült, akkor időben tanítja meg a babáját helyesen hasalni, kúszni-mászni, járni és ezzel elejét veszi annak, hogy a baba mozgásfejlődése lemaradjon vagy kárt szenvedjen. 

A legjobb dolog ebben, hogy viszonylag egyszerű odafigyelni valókról van szó, és ha előre felkészülsz belőlük, akkor a szülés után ezek a dolgok semmi időt nem fognak igényelni. Hiszen jól fektetni a gyermeket ugyanannyi idő, mint rosszul. A különbség egyedül például egy későbbi jobb iskolai teljesítmény, ügyesebb mozgás, fejlettebb idegrendszer.Miért éri meg eljönni?

Mert csak 5 óra és a legfontosabb dolgokat előre meg tudjátok – akár az apukával együtt is ha ő is nyitott a baba támogatására – tanulni. Ezzel a babád óriási előnnyel indul. Sokkal ügyesebben fogod tudni támogatni a mozgásfejlődését, időben észrevenni és szakemberhez fordulni, ha esetleg valami szakmai segítségre lenne szükség. Amit ebben a korban adsz a gyermekednek, abból késő idős koráig profitálni fog.

Azok az anyukák, akik nem ismerik ezeket a kulcspontokat néha a legjobb szándék mellett tipikus rossz döntéseket hoznak a mozgásfejlődés fontos fordulópontjainál, ezzel akaratuk ellenére is hozzájárulnak pl. a csecsemőkori reflexek fennmaradásához és így a magasabb szintűek késéséhez, elmaradásához.Miért inkább a szülés előtt érdemes eljönni a workshopra?

Az a tapasztalat, hogy ezt az ismeretanyagot mindenképp a baba megszületése előtt javasolt megtanulni, mert a baba születése után sem energiád, sem időd nem lesz és kevésbé felkészülten fogsz hozzáállni mozgásfejlődésének támogatásához. Ilyenkor viszont még nyugodtabb körülmények között, de már kellően motiváltan, egy nagyon jó hangulatú, gyakorlati tréning alatt tudod megtanulni a legfontosabb dolgokat.MIT MONDANAK AZOK A KISMAMÁK, AKIK MÁR JÁRTAK A WORKSHOPON?


Szöllősi-Szabó Zsófia és Szöllősi Árpád“Számtalan kérdésemre adott választ, megnyugtatott. A szülésnek sokkal nagyobb önbizalommal, lendülettel vágok bele mivel sok mindent megértettem és rengeteg praktikumot hallottam. Kaptam választ a kérdéseimre! Világos lett a számomra miért is olyan fontos, hogy a várandósság alatt igenis kell mozogni és bizonyos gyakorlatokkal rengeteget tehetek a babám egészségéért, ami kihat az egész életére. Több példát is láttunk arra, hogy a baba idegrendszerét, hogy tudjuk mozgással fejleszteni a születés után is és ezt a férjemmel nagyon praktikusnak tartjuk és alkalmazni is fogjuk! 
A workshop végén, a férjemmel úgy hagytuk el a stúdiót, hogy mind a ketten végtelenül bántuk volna ha nem halljuk azt a rengeteg hasznos és egyben megnyugtató információt ami elhangzott! A várandósságom alatt a legjobb döntésemnek érzem, a babám és a saját magam szempontjából is, hogy részt vettem a kismamajógákon. Nem csak a relaxációban és a megnyugvásban segítettek, de így a 35. héten elmondhatom, hogy fittnek, mozgékonynak érzem magam derékfájás és jelentősebb hízás nélkül. Biztos vagyok abban is, hogy sokban hozzájárult, hogy a kisbabám befordult a megfelelő pozícióba. Nagyon hálás vagyok Andinak, hogy részt vehettem mind az órákon, mind pedig a workshopon és rengeteg hasznos tanáccsal ellátott! Így nyugodtan és örömteli várakozással állunk a szülés előtt!”

Csilics Márta“Nagyon jó volt, hogy a workshopon – meg egyébként a kismama jógaórákon is – az összefüggésekre is nagy hangsúly került, ami segített komplexen látni az egész babavárás folyamatát. Nem volt hiányérzetem a workshopon, rengeteget tanultam, nagyon sok tudással gazdagodtam. Külön jó volt, hogy a várandósságtól egészen a pici baba mozgásfejlődéséig mindennel foglalkoztunk, nekem ez fontos, hogy az elejétől lássam az ok-okozati dolgokat, számolni tudjak a következményekkel, felkészülhessek a lehető legtöbb lehetőségre.”

Zimányi Eszter – “Csípőproblémával születtem, amit korai beavatkozással sikerült korrigálni, de a mozgásomat a mai napig ügyetlennek érzem. Emiatt már jóval a kislányom születése előtt elhatároztam, hogy nagy hangsúlyt fogok fektetni mozgásfejlődésének nyomon követésére és támogatására. Andi Babaváró workshopja tökéletes iránytű volt nekem ehhez. Időről időre újraolvasom az elméleti részt, mert átláthatóan összefoglalja a fejlődés fontos állomásait. A fejlesztő gyakorlatokat pedig a lányom (és a párom is) szívesen végzi(k), tartalmas és egyúttal játékos program a mindennapjainkban.”

Vágó Noémi Lujza“Szerintem hasznos és érdekes tematika volt összeállítva, sok különböző forrást használva és mindezt jól érthetően elmondva anélkül, hogy pánikba essünk a nagyon sok lehetséges problémától.  A mozgásfejlődésről szóló részt részletesen és érdekesen átbeszéltük, a megfelelő magyarázatokkal, illuszrációkkal és gyakorlatokkal, és én ezt nagyon hasznosnak tartottam. Mivel sok gyerek van a családomban, elég sok, amúgy elszigetelt, problémát megismertem, de nagyon jó tudni, mire érdemes figyelni a saját babám fejlődésénél.”

Balogh-Nagy Anita és Balogh Zsolt“Szerintem mindenkinek tanulnia kellene légzéstechnikát. Ez nagyon jó volt, hogy gyakoroltuk jógán. Vajúdás közben sokat számít. Utólag megkérnélek hogy sulykold mennyire fontos a gátizom torna minden nap. Bár csináltam, de úgy érzem vagy nem figyeltem rá eléggé, vagy nem vettem elég komolyan, mondván nekem úgyis minden erősen tart. Nekem Benett egészséges fejlődése a legfontosabb. Ez a workshop megtanít a helyes fejlődés segítésére, játékokra, amivel fejleszteni tudjuk a babát. Főleg az első pár hétben fontos észrevenni ha valami nem stimmel, mert akkor még könnyen orvosolható. Később lehet hogy csak nehezebben. A workshopon választ kaptam a legfőbb kérdésemre, hogy hogyan vegyem észre, ha szakember segítségére van szüksége a babámnak a helyes fejlődés érdekében. ”


Ki tartja a workshopot?

Kiss Andrea – a Dévi Jógastúdió alapítója, kismama jóga oktató, mozgásfejlesztő babás jóga oktató, yin jóga oktató, női jóga oktató, gyermekjóga oktató, a Babamasszázs Workshop oktatója

Már az iker unokahúgaim megszületése előtt éreztem, hogy valamiért babákkal kell foglalkoznom, de amikor Ők a világra jöttek, tudtam, hogy a közgazdász életszakaszom hamarosan egy szép emlékké válik.  🙂 A babás jógaóráimon érzem azt, hogy a teljesen a helyemen vagyok, mert sokkal jobb biztosítani egy baba egészséges fejlődését és látni a mosolyát, mint egész nap egy irodában adminisztrálni.

Ezért kezdtem el kismama jóga oktatónak tanulni. Az első kismama majd baba-mama oktatóképzésem elvégzése után úgy éreztem, hogy egy tényleg hiteles és segítő óratartáshoz sokkal mélyebb tudásra van szükségem, ezért elvégeztem Csíki Mariann számos képzését – Őt a szakma egyik legjobbjának tartom.

Folyamatosan tartok kismama -, mozgásfejlesztő babás és gyerekjóga órákat, ahol a felmerültek kérdések a gerinccel, gátizommal kapcsolatban is izgalmat irányokba vezettek. Ezeket a tematikus képzéseket úgy fogom fel, mint eszközöket, melyek segítségével hatékonyabban és célzottabban tudok a kismamáimnak és a babáiknak segíteni.   

Jelenleg úgy gondolom, hogy a legnagyobb hiányosság, hogy a kismamákat bár nagyon profin felkészítik a szoptatásra és szülésre, de arra nem, hogy a szülés után hogy tud a gyerekének a legjobban segíteni az egészséges fejlődésben. Ezért állítottam össze a Babaváró Workshopot, ahol ezt szeretném pótolni.
Néhány mondatban a workshoprólMit fogsz megtanulni a Babaváró Workshopon?1. Felkészülés a babavárásra:

  • Mi a kapcsolat a kismama jóga és a baba idegrendszerének a fejlődése között? Hogyan tudod már az anyaméhben támogatni a babád idegrendszerének a fejlődését?
  • Milyen jógagyakorlatokkal tudod a babádat a megfelelő szülőpozícióba terelni, ha még nem fordult be?
  • Gátizomtorna gyakorlata a várandósság alatt és után – miért fontos és miért végezzük másképp kismamaként, mint a baba megszületése után?


2. Milyen fontos tudnivalók vannak, amiket a kórházban tudsz profitálni?

  • Az aranyóra fontossága – miért olyan fontos a babádnak és neked?


3. Mire érdemes odafigyelni a babád fejlődésével kapcsolatban, miután hazaértetek a kórházból?

  • Gyermekágy pszichológiája: Anya, Apa, Baba pszichéje az első hat hétben
  • Szétnyílt hasizom – hogyan alakul ki a várandósság alatt? Hogyan tudod saját magadat megvizsgálni a szülés után, hogy szétnyílt-e a hasizmod?
  • Mire ügyelj kisbabádnál, hogy megfelelően támogasd az idegrendszerét és mozgásfejlődését?
  • Mozgásfejlesztő babás jóga módszerei, gyakorlatokkal
  • Legfontosabb csecsemőkori reflexek, amelyek összefüggésben vannak a későbbi írás és olvasás elsajátításában – hogyan segíthetünk ezen?Ajándékutalványként is adhatod:

A Babaváró Workshoppal Ajándékutalvány formájában rokonokat, barátnőket, ismerősöket is meg lehet ajándékozni. 🙂
Ha szeretnél Ajándékutalványt venni, akkor írj egy e-mailt az info@devijoga.hu e-mail címre.


További információk:

Helyszín: személyesen a Dévi Jógastúdióban
Időpont: 2023. április 23. vasárnapKövetkező alkalom: 2023. szeptember
Jelentkezési határidő: április 14. péntek
Időbeosztás: 10:00-15:00-ig (Két rövid szünettel és egy 30 perces ebédszünettel.)
Részvételi díj: 14.500 Ft / fő. Ha a pároddal együtt érkezel, akkor 1 fő részvételi díjából 20% kedvezményt biztosítunk, így kettőtöknek 26.100 Ft lesz a részvételi díj. 

FONTOS!
Az új KATA törvénymódosítás miatt kérünk, hogy MINDENKÉPPEN CSAK MAGÁNSZEMÉLYKÉNT UTALJ, mert céges utalást nem tudunk elfogadni és nem is tudunk cégnek számlát kiállítani.
Amennyiben mégis cégről utalsz, azonnal visszautaljuk a részvételi díjat és nem állítunk ki számlát.
Megértésedet előre is nagyon köszönjük!Az április workshop jelentkezési felületét LEZÁRTUK!